Kakaóvaj pasztilla 500g
Kakaóvaj pasztilla 500g
Leírás és Paraméterek
Egy átlagos kakaóbab 44-46%-a kakóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illattal és ízzel. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér vagy sárgás színű lesz.
A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és igen sokféle testápoló termékben is. Sőt a kakaóvajat a legjobb "bőrnedvesítőnek" is nevezik. Évszazadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. A kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van.
A bőr puhaságának megőrzésén kívül a kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.
Kakaóvaj használata
A kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőröd között, és segíti a nedvesség megtartását. A kakaóvaj polyphenolt is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy tudják hogy a dermatitis és az asztma előidézője lehet.
Terhes nők régóta használják a kakaóvajat a terhességi csíkok, a striák megakadályozására, és a kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható.
A test kakaóvajjal történő masszirozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben.