Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM

Shea vaj hatásai, és használata

A shea vaj hatásai szerteágazók, nem csoda tehát, hogy óriási népszerűségnek örvend. Az Afrikában honos shea fa gyümölcsének olajos magjából nyerik, az egyébként főzésre, kozmetikai célokra, és gyógyításra is használt vajat. A tradicionális előállításban kizárólag asszonyok vesznek részt. Igazi kegynek számít ezen hagyomány éltetése.

A szűz kezek által lefölözött zsiradék felbecsülhetetlen értékkel rendelkezik a törzsek életében. Miután összegyűjtötték a terméseket, vagy kézzel zúzzák apró darabokra, vagy daráló segítségével darálják le őket. Az így kapott pépet felfőzik. Hő hatására a massza tetejére kicsapódik a shea vaj. Lefölözést követően már kész is a finomítatlan készítmény, melyet az afrikai régióban nem csak szépségápolási célból alkalmaznak. Azon túl, hogy hajukat, bőrüket eredménnyel kezelik, a házak falát is ezzel, a jó hőszigetelő anyaggal fedik be.

A shea fa az első tizenöt évében abszolút nem hoz termést. Harminc éves kora környékén éri el a legtermékenyebb korszakát, de akár még háromszáz évesen is szolgáltathat az édes húsú, vékony falú gyümölcsből. A shea vaj használata azért örvend óriási népszerűségnek, mert nem csak telítetlen zsírsavforrás, hanem gazdag A, E, és F vitaminokban. A modern bőrápolók nagyrészt valamilyen kőolaj származékot tartalmaznak, melynek egyetlen hatása van: elfedi a pórusokat, megakadályozva ezzel regenerációjukat. A shea vaj hatásainak titka abban rejlik, hogy összetétele kísértetiesen hasonlít a bőrünk védelméért felelős emulzióhoz, ehhez pedig grátiszban hozzájárul, hogy vitaminprofilja tökéletes bőrápolóvá teszi: hidratál, serkenti a bőr öngyógyító képességét, és pillanatok alatt felszívódik, beépülve a pórusokba.

A shea vaj használata nem véletlenül kiemelkedő a különböző bőrtípusok kezelése során. Mivel lassan szívódik fel, így kitűnő alternatíva száraz, irritált bőr esetén. Vitamin tartalma egyedülálló módon hidratálja a pórusokat, elősegítve ezzel egyrészt a salakanyagok távozását, másrészt a tápanyagok beépülését. Ha esetleg ekcémával küzd, akkor is megtalálta a számítását, hiszen a shea vaj hatásai között szerepel az ekcémás tünetek csökkentése, megszüntetése, s a későbbi panaszok kiújulásának megakadályozása. A pikkelysömör, az allergia sem jelenthet megoldhatatlan problémát, a vaj kényeztető módon járul hozzá az irritációk mérsékléséhez. Kevesen tudják, hogy a shea vaj kb. hatos faktorú fényvédő tulajdonsággal is büszkélkedhet, így napozás során is kitűnő társává avanzsálhat. A shea vaj használható gyulladásos panaszok esetén is, hiszen képes megnyugtatni a bőrt, enyhítve a kiütések, csípések kellemetlen következményeit.

Bőrpuhító jellemvonásai miatt a bőrkeményedések kezelésében is hatásos készítmény, de az égett bőrfelületet is gyorsan gyógyítja, hámosítást serkentő tulajdonsága miatt. A shea vaj hatásait a kismamák is előszeretettel használják ki, hiszen rendszeres alkalmazásával elkerülhető a terhességi csíkok kialakulása. A shea vaj hatásait felerősítheti azzal, ha a készítményt bemasszírozza a bőrébe, sőt a maximális hidratáltság érdekében érdemes vizes bőrfelületre felvinnie. A szobahőmérséklet éppen tökéletes a tárolására, hűtőszekrényben teljesen felesleges tartani, mert csak megkeményedik, ám a tűző napfény mindenképpen kerülendő.

Tartalomhoz tartozó címkék: Shea vaj hatásai Shea vaj használata
díjmentes szállítás

bankkártyás fizetés
pick pack pont
MPL LOGÓ