Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM

Mit érdemes tudni a finomított shea vajról?

A természetes anyagok rendkívül jótékony hatással lehetnek szervezetünkre. A finomított shea vaj esetében is pontosan ez a helyzet. Ez egy remek készítmény, amelyet mindenképp érdemes kipróbálni.

Kíváncsi Ön is, hogy mi is valójában a finomított shea vaj? A shea vaj az afrikai sheafa, más néven karitéfa gyümölcséből, pontosabban a magokból kinyert speciális zsírfajta. Maga a növény gyümölcse a shea dió, amely akár elképesztő 60%-os zsírtartalommal is rendelkezhet, ezért egyetlen dióból rengeteg shea vaj nyerhető ki. Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve megmelegítik tűz felett, fokozott óvatossággal.

A dió őrleményéből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik, amelyet aztán el lehet választani a víztől és külön tárolni. Az eredmény egy közepes keménységű, sárgás színű, érdekes, enyhén füstös illattal rendelkező növényi zsiradék, melyet a sheavaj névvel szoktunk illetni. E tradicionális elkészítési mód rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas E, A és F vitamin tartalmát megőrzi a kiválasztás után kis, amelyek a szervezet számára rendkívül fontosak.

A finomított shea vaj sokoldalú felhasználhatóságát alátámasztja, hogy értékes tápanyagtartalma miatt, a kozmetikumok terén rendkívül népszerűnek számít, de önmagában és különböző olajbázisokkal keverve a száraz bőr kezelésére is kiválóan alkalmas. A finomított sheavaj elkészítéséhez a kiválasztás után további lépésekre is szükség van. A finomított sheavajas termékek, mint például a krémek, szappanok, folyékony és szilárd testápolók kiválóan alkalmasak a száraz bőr kezelésére.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
díjmentes szállítás

bankkártyás fizetés
pick pack pont
MPL LOGÓ