Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

2018. 02. 11. 12:57:46

Az utóbbi években teljes mértékben előtérbe került a bio termékek fogyasztása. Az egészséges táplálkozás, az egészséges életvitel egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben, hiszen a legnagyobb kincsről van szó. Az egészség elvesztése az életminőség romlásához vezet. Az egészséges táplálkozás alapfeltétele, hogy kerüljük a természetellenes, a műanyagban és szintetikában gazdag termékek fogyasztását. Ebben természetesen a gyorséttermi hamburgerek, a fagyasztott sült krumpli, a különféle előre csomagolt, félig kész ételek és a cukrozott üdítőitalok tartoznak. Emellett fontos, hogy a mindennapos táplálkozás sokszínű legyen, tartalmazzon zöldségeket, gyümölcsöket, ugyanakkor csökkenteni kell a szénhidrát és a zsír bevitelét. Nem egészséges minden nap húst fogyasztani, érdemes csökkenteni a vörös hús fogyasztásának gyakoriságát, illetve különféle tengeri halakkal helyettesíteni azt. A szakemberek szerint az ideális testsúly elérése érdekében napi öt alkalommal kis mennyiségeket érdemes fogyasztani, és ajánlott minden étkezéshez hozzáadni valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget, a legegészségesebb, ha ezt nyers formában tesszük. Az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozik, a mérsékelt só és cukorfogyasztás is, amely túlzott használata vérnyomásproblémákat idéz elő, szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezet.

Az egészséges életmód másik fontos pillére, amely manapság hazánkban is egyre divatosabb, a bio termékek fogyasztása. A nyugati országokban már nincs akkor árbeli különbség a hagyományos és a bio termékek között, hiszen ott már teljesen természetesség vált ezen egészséges és vegyszerektől mentes termékek fogyasztása. A különbség a termesztésben rejlik, hiszen a bio termékek szigorúan ellenőrzött körülmények között állítják elő, úgynevezett „ellenőrzött ökológiai gazdálkodásokban” állítják elő ezeket a bio termékeket, gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat és tejtermékeket. A bio termékek lényege, hogy nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat! A feldolgozás során kevésbé rongálják az alapanyagokat, tehát például sokkal több rost marad a lisztben, amelyből a kenyeret készítik. A bio termékek nem tartalmaznak semmiféle vegyszert. Ez jelenti ezen termékek egészséges hatását, hiszen ezen termékek fogyasztásával lecsökkenthetjük a káros anyagok szervezetbe jutását.

2017. 07. 07. 09:34:00

A kakaóbabból kinyert, halványszínű, ehető növényi zsír, azaz a kakaóvaj használata sokrétű, s ez a sokoldalúság több fronton is az Ön érdekét, hasznát szolgálja.  Az első, ami a felhasználás módjai közül általában mindenkinek beugrik a csokoládé, és egyéb édességipari termékek elkészítése. 

2017. 06. 30. 15:18:00

A zabital hatásaival érdemes számolnia, sőt a legjobb, ha ezeket a pozitívumokat maradéktalanul kiaknázza. Az csak egy dolog, hogy a zabból készült tápláló ital finom, kulináris élvezetnek sem utolsó. Lényeges szempont ez is, hiszen ha nincs, ami motiválja a fogyasztására, akkor hiába a temérdek előny, melyet ez a termék képvisel, nem részesülhetne belőlük.

2017. 05. 04. 15:20:00

A shea vaj hatásai szerteágazók, nem csoda tehát, hogy óriási népszerűségnek örvend. Az Afrikában honos shea fa gyümölcsének olajos magjából nyerik, az egyébként főzésre, kozmetikai célokra, és gyógyításra is használt vajat. A tradicionális előállításban kizárólag asszonyok vesznek részt. Igazi kegynek számít ezen hagyomány éltetése.

2017. 04. 29. 15:22:00

Az illóolajokat a parfümgyártók „magasságuk” szerint három féle kategóriába sorolják. Alapvetően azt az élményt osztályozzák így, amiben az orr részesül. A „magas” megjelölésű illatokra az intenzitás, élesség, édesség jellemző, melyek hirtelen gyorsasággal terülnek szét, könnyedén érzékelhetővé téve jelenlétüket, de épp ilyen pillanatok alatt szállnak is el.