Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. ELFOGADOM

Finomított shea vaj a háziszappanok fontos alapanyaga

A házi szappankészítés egyre népszerűbbé vált az utóbbi időben. Ilyen termékeket bárki készíthet otthon is, ha meg van hozzá minden összetevő. Az egyik fontos alapanyag a magas zsírtartalmú hozzávaló.

Erre kiválóan alkalmas a finomított shea vaj. A shea vaj nem más, mint a karitéfa néven is ismert afrikai fa diójából nyert zsíros anyag. Ezt az afrikai törzsek már régóta használják a gyógyászatban és a bőrápolásban egyaránt. Hidratáló hatása miatt kiválóan eltünteti a ráncokat, de a különböző bőrbetegségek megszüntetésében is nagy szerepe van.

A sebek, hegek és a bőrgyulladások kezelésében is segítségünkre lehet. Európában még csak most ismerkednek a finomított shea vaj jótékony hatásával. Kozmetikai termékekben ugyan már használják egy ideje, de hatását leginkább tiszta formájában képes kifejteni. A szappanok készítése során a finomított shea vaj használata a javasolt. E finomítás magasnyomású gőz segítségével történik. Tény, hogy ilyenkor veszít valamennyit a jótékony hatását kifejtő összetevőiből, de ez nem számottevő. Viszont a finomított shea vaj elveszíti jellegzetes erős illatát, így az arra érzékenyek is bátran használhatják.

A finomításnak van még egy jelentősége, méghozzá az, hogy így nő a shea vaj víztartalma. Ezáltal még hidratálóbb lesz. Így a száraz bőrük számára is nagy segítséget jelent a finomított shea vaj felhasználásával készült háziszappan. Bőrfiatalító és regeneráló hatása miatt igen sokan kedvelik és használják ezt a terméket. Nálunk most a finomítatlan és a finomított shea vajat is megvásárolhatja.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
díjmentes szállítás

bankkártyás fizetés
pick pack pont
MPL LOGÓ