Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

A zabital hatásai a szervezetre

A zabital hatásaival érdemes számolnia, sőt a legjobb, ha ezeket a pozitívumokat maradéktalanul kiaknázza. Az csak egy dolog, hogy a zabból készült tápláló ital finom, kulináris élvezetnek sem utolsó. Lényeges szempont ez is, hiszen ha nincs, ami motiválja a fogyasztására, akkor hiába a temérdek előny, melyet ez a termék képvisel, nem részesülhetne belőlük.

 Ám ebben az esetben minden adva van ahhoz, hogy örömmel, és rendszeresen iktassa be a zabtejet a mindennapjaiba. Mire jó a magnézium? Oldalakon keresztül fejtegethetnénk a magnézium pozitívumait. Ez a nyomelem felelős a zsírok lebontásáért, azaz többek között eredményesen hozzájárul a zsírégetéshez, s ahhoz, hogy a sejtek megfelelő mennyiségű oxigénhez jussanak. De hogy jön ez a zabital hatásaihoz? Nos, úgy, hogy a zabtej zabpehelyből készül, mely gazdag magnéziumforrás. Mivel a zabból nyert ital kíméletes eljárással készül, így a növényben található anyagok sértetlenek maradnak.

A zab kiemelkedő vas, kalcium, kálium, és foszforforrás, emellett B, és E vitamin profilja sem elhanyagolható. Magas rost tartalma egyrészt pozitívan serkenti, befolyásolja az emésztést, másrészt teltség érzetet biztosít, ami fogyókúra esetén hatalmas segítséget jelent. Az idegek regenerációja is természetes módon következik be akkor, ha rendszeresen fogyasztja a zabból készült italt. A felhasználás módja sokrétű, nem kell leragadnia a hagyományos szokásoknál.

Természetesen a kávéjába bátran tehet zabitalt, de csak úgy, önmagában is kortyolhatja. Viszont, ha valamilyen pozitív élményre vágyik a gasztronómiában, akkor aknázza ki a zabital hatásait úgy, hogy a főzött ételeiben, süteményeiben, mint alapanyagot alkalmazza. Ez, az alapvető változtatás mind az ízvilágban, mind az élettani következményekben markáns különbségeket produkál. Bátran kísérletezzen, hiszen hamar felfedezheti milyen egyszerű is a helyettesítés. A zabital hatásai között szerepel a gyomor nyugtatása, és a bélbolyhok optimális támogatása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha rendszeres fogyasztás mellett határoz, akkor anyagcseréjét több fronton is megtámogatva, pozitív irányba mozdíthatja el emésztését, s ezzel együtt a tápanyagok ideális felszívódását, hasznosulását.

Tartalomhoz tartozó címkék: zabital hatásai zabital