Oldalunkon a  felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat (sütiket) alkalmazunk. A honlapunk használatával tájékoztatásunkat tudomásul veszed. Adatkezelési tájékoztató
Termékek Menü

A kakaóvaj használata a konyhában és a szépségiparban

A kakaóbabból kinyert, halványszínű, ehető növényi zsír, azaz a kakaóvaj használata sokrétű, s ez a sokoldalúság több fronton is az Ön érdekét, hasznát szolgálja.  Az első, ami a felhasználás módjai közül általában mindenkinek beugrik a csokoládé, és egyéb édességipari termékek elkészítése. 

Valóban, ez az éra előszeretettel aknázza ki a kakaóvaj adta pozitívumokat. A csoki lágysága, a szájban szétolvadó állag bizony ennek a hozzávalónak köszönhető, a mennyei, milliók rajongásáért felelős ízről nem is beszélve. Ha szereti az egyedi gasztronómiai ötleteket, akkor bátran álljon elő konyhájában saját készítésű csokoládéjával. Olvasszon fel kakaóvajat, amihez adjon ízlésének megfelelően kakaóport, vagy karobot, magokat, aszalt gyümölcsöket, mézet, esetleg kókuszreszeléket. Az arányok önre vannak bízva, de a végeredmény minden esetben egészséges, és persze varázslatosan finom lesz.

Zselatin helyettesítésére is biztos kézzel használhatja, s más zsírokkal ellentétben nem kell tetemes mennyiséggel számolnia. A kakaóvaj használata nem merül ki a gasztronómiában, sőt. A szépségápolás már évezredek óta előszeretettel érvényesíti a kakaóvaj pozitív tulajdonságait, azaz bőrtápláló, hidratáló, regeneráló jellemvonásait. Bársonyos textúrája, kellemes, határozottan vonzó illata, bőrpuhító jegyei tették népszerűvé. Eltűntetheti a striákat, gyorsan, és hatásosan kezeli a repedezett, száraz bőrt, de az ajkak ápolásában is eredményes társ. A kakaóvaj használatával természetesen gondozhatja, ápolhatja, regenerálhatja, típustól függetlenül a haját.

Ezt a kakaóvaj magas antioxidáns tartalmának, és speciális zsírsav profiljának köszönheti. Nem véletlen, hogy megannyi kozmetikai termékben a shea vaj alternatívájaként szerepel, hiszen míg a shea ragad, addig a kakaóvaj tökéletesen, és könnyen kezelhető.A sampon, vagy kondicionáló felvitele előtt borítsa hajára a felmelegített kakaóvajat, s ezt a pakolást maximum húsz percig hagyja fejbőrén. Lemosást, és hajmosást követően azonnal tapasztalhatja a különbséget. Egyrészt hajkoronája egyszerűen formázhatóvá, könnyen kifésülhetővé válik, másrészt lényegesen ragyogóbb, fényesebb hatást kelt, hiszen a kakaóvaj hidratáló, tápláló hatásai pillanatok alatt érvényesülnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kakaóvaj használata kakaóvaj